MindLift - drs. Nalini Hirasingh

Geboren in Suriname, gepolderd in Nederland. Opgegroeid tussen verschillende culturen en religies.Talloze persoonlijke tegenslagen overwonnen en omgezet in positieve energie. Dat heeft me sterker gemaakt. En zelfbewuster. Ik begon te begrijpen dat ík de regie heb over mijn gedachten. In mijn hoofd ben ík degene die bepaalt of ik me laat meeslepen door externe gebeurtenissen of er juist kracht en nieuwe energie uit haal.

Dat inzicht heeft mijn leven veranderd. Ben in een goede stroom terecht gekomen. Bevrijd van obstakels uit het verleden, ben ik nu gelukkig, voel ik vreugde, innerlijke rust en kracht. Ik durf weer volop te leven en kijk met veel ambitie naar de toekomst. Dat gun ik een ander ook.

Niet alleen mijn achtergrond, maar ook mijn levens- en werkervaring liggen in een interculturele en internationale omgeving. Dat maakt intercultureel coachen en counselen voor mij een logische specialisatiekeuze, waarmee ik me nadrukkelijk onderscheid van het reguliere aanbod.


Mijn carrière

Hoe zag mijn maatschappelijke carrière er tot nu toe uit? Ik ben afgestuurd in Internationale Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vervulde vijf jaar lang diverse salesfuncties binnen Coca-Cola. Werd daarna mede-oprichter en managing partner van EtnoMedia en TransCity: sales, marketing- en communicatieadvies, marktonderzoek, presentaties en workshops op het vlak van culturele diversiteit. Met heel veel plezier en passie.

In mijn salesfuncties bij Cola-Cola merkte ik hoe goed ik kon ‘connecten’ met anderen. Mijn succesvolle saleskwaliteiten dankte ik vooral aan een oprechte interesse in mijn klanten. Met volle aandacht luisteren. Wat speelt er? Wat wil de klant? (Hoe) kan ik daaraan tegemoet komen? Empathie, realisatie van doelen en begeleiding van het proces . Daar bleek mijn kracht en drijfveer te liggen.

Later, bij TransCity, was ik gespreksleider bij talloze marktonderzoeken. Groepsgesprekken, één-op-één gesprekken, diepte-interviews. Gesprekspartners waren mensen met uiteenlopende achtergronden. Zoals Turks en Marokkaans, Surinaams en Antilliaans, Kaapverdiaans en Eritrees, Braziliaans en Argentijns, Nederlands en Belgisch. Daar merkte ik nóg sterker hoe ik mensen wist te raken. En hoe dat ook mijzelf raakte.

Wat de afkomst van mijn gesprekspartners ook was, ik bleek makkelijk te ‘klikken’ met mensen die net als ik een dubbele of driedubbele identiteit hebben. Ik raakte gefascineerd door die persoonlijke interactie en de werking van de menselijke psyche, los van de vaak commerciële doelstellingen van mijn opdrachtgevers. Daar ontstond bij mij de drive voor MindLift.

Dat bracht me ertoe de opleidingen Coaching & Counseling en Life Coaching te volgen en succesvol af te ronden. En vervolgens te starten met MindLift Coaching & Counseling. Waarmee ik mijn roeping heb gevonden. Het geeft mij een boost en gevoel van voldoening als ik kan bijdragen aan de ontwikkeling, het welzijn en geluk van een ander.